Jinko Solar

Költségmegtakarítás és teljesítménynövelés

A JinkoSolar a napelemes iparág egyik vezető gyártója. A 2010 óta a New york-i tőzsdén is jegyzett céget 2006-ban alapították Kínában. Első tevékenységei a napelem panelekhez használt szilícium tömbök és cellák gyártása voltak, azt bővítették ki később a teljes napelem panelek gyártására. Ezeket a napelem paneleket mára a világ minden földrészén forgalmazzák, lakossági és erőműi méretű projektekhez egyaránt.
A cég három kínai gyára mellett malajziai, Dél-afrikai és portugáliai gyáraiban összesen 15.000 alkalmazottat foglalkoztat. A JinkoSolar vertikálisan integrált éves gyártókapacitása 3.5 GW szilícium tömbökből és ugyanennyi szilícium cellákból, valamint 6.5 GW napelem panelekből. Érdekesség, hogy a JinkoSolar Kínában áramszolgáltató vállalatként is működik, 1130 MW-nyi napelemmel csatlakozik az országos elektromos hálózathoz.

A cég megalakulása óta töretlenül fejlődik. 2011-re már a világ hatodik, 2016-ra a harmadik legnagyobb napelem gyártója. Ez többek között olyan minőségi paramétereknek köszönhető, mint például az egyedülálló 20.13%-os polikristályos cellahatásfok.

2015

2016

A 2016 januárjában megjelent elemzésekből látható, hogy a legnagyobb napelemgyártók 2015-ben mennyi napelemet szállítottak le megrendelőiknek. Ezeken a listákon a tényleges eladásokat és szállításokat összegzik, tehát az esetleg raktárra gyártott napelemeket nem szokták beleszámítani.

A Maxim Integratedről

A Maxim egy 1983-ban a kaliforniai San Joséban alapított amerikai technológiai vállalat, 7100 alkalmazottal, 3 amerikai, 9 ázsiai és 2 európai központtal. A cég 1987 óta minden évben nyereséget termelt, 2016 évi forgalma meghaladja a 2.3 milliárd USD-t.
A cég profilja a technológiai integrációt elősegítő komplex funkcionalitású analóg és digitális integrált áramkörök tervezése a távközlés, szállítmányozás, műsorszórás, egészségügy és gyártásirányítás területére. A cég fejlődése során olyan világhírű gyártókat olvasztott magába, mint a Tektronix félvezetőgyára vagy a Dallas Semiconductor. A cég ISO 9001:2000, ISO/TS 16949 és ISO 14001 minősítésekkel rendelkezik.

Az eredmény: Jinko MX, az okosnál is okosabb napelem!

A JinkoSolar és a Maxim Integrated stratégiai együttműködése révén piacra került a napelemes iparág jelenlegi legfejlettebb napelemes technológiája, a cellasor-optimalizált napelem panel. A Jinko MX sikerét a legnagyobb elérhető hatásfok mellett a versenyképes árai is szavatolják. Ha okos napelemről van szó, akkor a Jinko Maxim a leghatékonyabb és legfejlettebb megoldás!