4 páratlan Maxim napelem tulajdonság

A napelemekbe integrált Maxim cellasor-optimalizálók példátlan megbízhatóságot nyújtanak, mind a rendszer tervezője, mind a felhasználója számára:

Az integrált áramkörös megoldás az elérhető legnagyobb megbízhatóságot nyújtja

A napelemes iparban a napelemeknek meg kell felelniük a rájuk vonatkozó IEC és UL szabványoknak és teszteknek. Ez a megfelelőség biztosítja az elvárt hosszútávú megbízhatóságot és minőséget. A csatlakozó dobozok és a panelek megfelelnek az IEC61215, IEC61730 és UL1703 szabványok szerinti teszteknek. Ezáltal válik biztosíthatóvá a napelemek több évtizedes élettartama.

Az optimalizálóknak ugyanezt az élettartamot kéne elérniük, de a bonyolult, sok alkatrészből álló modul-optimalizálók ezt aligha tudják biztosítani.

A Maxim cellasor-optimalizáló IC-knek, kompakt kivitelükből adódóan ez nem jelent problémát.

A Maxim optimalizáló IC-k ellenállnak a legszélsőségesebb környezeti terheléseknek is, mint például a magas hőmérséklet, sós-, korrozív környezet, ammónium terhelés, szélsőséges hőmérséklet változások.

A nagyvolumenű integrált áramkör gyártás a legalacsonyabb költségű optimalizálókat eredményezik

A Maxim panelekben cellasoronként egyetlen chipet használnak az optimalizáláshoz, ami sokkal nagyobb megbízhatóságot nyújt, mint egy olyan eszköz, amiben diszkrét áramköri elemek százai vannak.

Az integrált áramkörök tömeggyártása az egyenletesen magas minőség mellett rendkívül alacsony egységköltséget biztosít. Ennek köszönhető, hogy a Maxim cellasor-optimalizált napelemek ára megközelíti a teljesen hagyományos napelemekét, sokkal jobb és olcsóbb megoldást biztosítva a modul-optimalizálós megoldásoknál.

Egy nagymúltú, teljesítmény-elektronikai cég bevált IC gyártási technológiája

A cellasor-optimalizáló IC-ket gyártó Maxim Integrated vállalat eddig több mint egymillió darab DC szabályzó IC-t gyártott és szállított le az elmúlt 15 évben, olyan kiemelkedő üzembiztonságot megkövetelő iparágak számára, mint például a repülés, űrhajózás, hadiipar, egészségügy (pacemakerek), közlekedés.

Ezzel a Maxim Integrated az integrált áramkörök piacának vezető szereplőjévé vált.
A cellasor optimalizálók gyártása a hosszú időre visszanyúló tapasztalat biztosította minőségre és megbízhatóságra épül.

Cellasor-optimalizáló IC a Maximtól (mellette az általa kiváltott, hagyományos napelemekben használt bypass dióda)

Cellasor-optimalizáló IC a Maximtól (mellette az általa kiváltott, hagyományos napelemekben használt bypass dióda)

Megóvja a napelemet a káros hotspot jelenségtől, ezzel jelentősen
meghosszabbítva az  élettartamát

Mivel a cellasor-optimalizált napelemekben a Maxim IC-k kiváltják a bypass diódákat, így nem fordulhat elő, hogy egy cella túlforrósodik egy leárnyékolt cellasorban. Ez azért különösen fontos, mert a hagyományos napelemekben az árnyék hatására felforrósodó cellák (az úgynevezett hotspotok) rendkívül nagy igénybevételnek vannak kitéve, ami a cella és a napelem idő előtti elhasználódását okozza.

A fenti élettartam meghosszabbító hatása mellett a Maxim optimalizációnak más egyéb előnyei is vannak. Míg a bypass diódát használó napelemekben a leárnyékolt cellasor fogyasztóként működik, addig a Maxim optimalizált napelemekben az árnyékolt cellasor is hozzáad  a napelem összteljesítményéhez.